MILJÖN I FOKUS

Miljön i fokus hos Slagberga Gård

Regelverket för fågelmat styrs av Svenska Jordbruksverket och är i princip lika strängt som för mat till människor. Något vi tycker känns tryggt. Regelverket följs upp genom regelbundna tester och prover för att säkerställa regelefterlevnad.

På Slagberga Gård har vi själva total kontroll över förpackningar, transporter och de kvaliteter vi väljer. I första hand jobbar vi direkt med de kooperativa gårdarna som producerar solrosfrön, hampafrön samt solroskärnor. Vi arbetar kontinuerligt med att se över förpackningar, där vi nu som första leverantör i Sverige fått helt ekologiskt nedbrytbara nät till våra olika talgprodukter, s.k. Bio netting. 

Miljön i fokus hos Slagberga Gård

Bio netting är helt nedbrytbart i naturen. Allt Bio nät är tillverkat av termoplastiska komposterbara polymerer från förnybara jordbruksprodukter. Resurserna är GMO-fria. Produkten är helt komposterbar när den införs i aktiva biologiska miljöer (komposteringsanläggningar). Processen tar mellan 4 och 6 veckor, beroende på temperatur, fuktighet, pH och substrataktivitet.Även transporter är ett viktigt område där vi bara köper in fulla bilar samt bara arbetar med de större och seriösare transportföretagen. Där så går väljer vi båt (Ukraina) eller järnväg. Inom Sverige sker alla transporter genom miljöcertifierade speditörer.

SLAGBERGA GÅRD SLUTAR MED PLASTER!

På Slagberga Gård värnar vi, som alla andra, om miljön. Tillsammans med vår logistikpartner Lagerservice har vi nu lyckats fasa ut all bubbelplast i leveranserna. Plasten har ersatts av återvunnen kartong vi själva strimlar i en speciell maskin. När du som kund får din leverans är det bara att sortera in kartongen och packmaterialet i wellpapps återvinningen.